voćepovrćemesožitaricemlekojajainputi

Na stocnim pijacama u Srbiji evidenrtiran rast cene prasadi

Na odredjenim stocnim pijacama je cena prasadi viša u odnosu na predhodnu sedmicu zbog smanjenog obima ponude i povecane traznjeU Zrenjaninu su reporteri STIPS-a evidentirali porast cene prasadi obe kategorije i tovnih svinja u odnosu na prošlu sedmicu, a kao razlog su naveli znatno slabiju ponudu a vecu potraznju svih kategorija svinja.
U Cacku je na pijaci zive stoke protekle nedelje došlo do rasta cena prasadi zbog smanjene ponude jer se ostavljaju za tov i priplod pa su se prasad do 15 kilograma najcešce prodavala po ceni od 220 din/kg dok je dominantna cena grla preko 25 kilograma iznosila 200 din/kg.
I u Kragujevcu je zabelezen rast cene prasadi u proteklom periodu, a ponuda je slaba do prosecne u zavisnosti od kategorije svinja.
Poskupljene prasadi zabelezili su i reporteri na pijaci u Obrenovcu pa su grla do 15 kilograma koštala 210 din/kg, a grla do 25 kilograma su se najcešce prodavala po ceni od 200 din/kg.
Na stocnoj pijaci u Loznici je broj prasadi za prodaju bio na zavidnom nivou, a ova kategorija svinja se i najbolje prodavala protekle sedmice.
Na kikindskoj pijaci zive stoke je došlo do porasta interesovanja kupaca za prasadima, ali je ponuda svih kategorija svinja i dalje jako slaba. Cene se nisu bitnije menjale u poredjenju sa predhodnom nedeljom.