Radionica o zaštiti i proizvodnji paprike i šargarepe

Tema

Kancelarija americkog Ministarstva poljoprivrede pri ambasadi SAD u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede Srbije organizovace radionicu pod nazivom:
“Integralna zaštita i proizvodnja paprike i šargarepe u Srbiji”, koji ce biti održana na Divcibarama od 16. do 19. marta.Kako je navedeno u saopštenju Ambasade SAD, taj program predstavlja deo podrške Ministarstva poljoprivrede SAD Srbiji u oblasti zaštite zdravlja bilja i semenarstva.
U sklopu radionice strucnjaci sa Univerziteta Viskonsin-Medison održace obuku o savremenim nacinima proizvodnje paprike i šargarepe.
Posebna pažnja bice posvecena integralnom korišcenju alternativnih mera suzbijanja štetnih organizama u usevima paprike i šargarepe, pri cemu se znacajno smanjuje korišcenje hemijskih mera suzbijanja, a samim tim i negativni uticaj pesticida u ljudskoj hrani i životnoj sredini.
Jedan od gostiju iz SAD, farmer Denis Zeloski, prenece iskustva americkih farmera u proizvodnji ovih povrtarskih kultura, marketingu i saradnji sa univerzitetima.
Izvor: (Tanjug)