Nedimović uručio prve ugovore iz IPARD-a

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uručio je prvih deset ugovora srpskim poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije od novca iz evropskih fondova.
Ugovori su uručeni u Subotici gde je juče obeleženo godinu dana rada Vlade Srbije, a ministar je tim povodom poručio da će poljoprivrednicima u naredne tri godine na raspolaganju biti 400 miliona evra bespovratne pomoći.

Uginulo 12 ovaca od “plavog jezika”

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je juče da je naložilo svakodnevni veterinarski nadzor u poplavljenim područjima istočne Srbije. Kako se navodi, mesta Boljetin, Tekiju i Grabovicu obišla je radna Radna grupa ministarstva za praćenje i analizu situacije na područjima ugroženim od poplava, a prema prvim procenama te grupe, na poplavljenom području nije uginulo mnogo životinja.

Apel da građani ne pale vatru u prirodi zbog povećanog rizika od požara

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede apelovalo je na sve građane da tokom boravka u prirodi ne pale vatru na otvorenom, ukoliko mesta za to nisu predviđena i obezbeđena i da pri izvođenju poljoprivrednih radova na poljima ne pale nekontrolisano vatru.

Kako se navodi u saopštenju ovog ministarstva, zbog visokih temperatura vatra se može proširiti i izazvati šumske požare, čije su štete neprocenjive.

U OKVIRU STIPSA CENE PILETINE, JAJA, MLEKA I MLEČNIH PROIZVODA

Od početka 2013. godine proširena je lista proizvoda čije se minimalne, maksimalne i dominantne cene i obim ponude i tražnje prate u (STIPS) sistemu tržišnih informacija poljoprivrede Srbije. Realizacijom projekta podržanog od strane USDA uvedene su nove kategorije proizvoda:
-  pileće meso
-  jaja
-  mleko i mlečni proizvodi