voćepovrćemesožitaricemlekojajainputi

CENE SVEŽEG VOĆA I POVRĆA SA KVANTAŠKIH PIJACA NA VAŠEM MOBILNOM TELEFONU

Pored već uspostavljenog sistema tržišnih informacija STIPS, gde se distribucija tržišnih informacija odvija putem televizijskih, elektronskih i štampanih medija, AGRO-SMS servis omogućava poljoprivrednicima da putem SMS poruka, saznaju najnovije cene pojedinih vrsta svežeg voća i povrća sa kvantaških pijaca u Srbiji i Evropi. Pored već uspostavljenog sistema tržišnih informacija STIPS, gde se distribucija tržišnih informacija odvija putem televizijskih, elektronskih i štampanih medija, AGRO-SMS servis omogućava poljoprivrednicima da putem SMS poruka, saznaju najnovije cene pojedinih vrsta svežeg voća i povrća sa kvantaških pijaca u Srbiji i Evropi.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održalo je danas konferenciju za novinare na kojoj su učestvovali:
- Ivana Dulić Marković, ministar poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede
- Keith Simmons, direktor misije USAID u Srbiji i Crnoj Gori
- Slobodan Brkić, direktor za odnose sa medijima USAID/SEDP
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Projekat za razvoj preduzetništva u Srbiji (SEDP), koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokreću novi sistem distribucije tržišnih informacija u Srbiji: AGRO-SMS.
Pored već uspostavljenog sistema tržišnih informacija STIPS, gde se distribucija tržišnih informacija odvija putem televizijskih, elektronskih i štampanih medija, AGRO-SMS servis omogućava poljoprivrednim proizvođačima i kompanijama u Srbiji da putem mobilnog telefona, odnosno SMS poruka, saznaju najnovije cene pojedinih vrsta svežeg voća i povrća sa kvantaških pijaca u Srbiji i Evropi.
AGRO-SMS je neprofitan servis koji ima za cilj informisanje poljoprivrednih proizvođača i trgovaca u Srbiji. Ovaj servis je osmišljen da bi pomogao proizvođačima i kompanijama u Srbiji da uključe sveže voće i povrće u svoju međunarodnu tržišnu ponudu.
Korisnici AGRO-SMS servisa dobijaju SMS poruku sa najnovijim cenama svežeg voća i povrća sa kvantaških pijaca u Beogradu, Nišu, Kraljevu, Parizu, Londonu, Hamburgu i Roterdamu pošto pošalju poruku sa odgovarajućom šifrom (nalazi se u sivim kvadratima u nastavku) na broj 2299.
Proizvod - Šifra za određeni proizvod koju šaljete na broj 2299
Za jagode kucate tekst poruke: D_TC_Jag
Za trešnje kucate tekst poruke: D_TC_Tre
Za borovnice kucate tekst poruke: D_TC_Bor
Za breskve kucate tekst poruke: D_TC_Bre
Za krastavac kucate tekst poruke: D_TC_Kra
Za paradajz kucate tekst poruke: D_TC_Par
Za papriku kucate tekst poruke: D_TC_Pap
Za Malinu kucate tekst poruke: D_TC_Mal
Cena poruke je 5 dinara + PDV (za svaki proizvod)
Cene koje će korisnici AGRO-SMS servisa dobijati putem SMS poruka predstavljaju najnovije cene sa kvantaških pijaca prema izvorima Sistema Tržišnih Informacija Poljoprivrede Srbije (STIPS) Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede SAD (USDA).
AGRO-SMS servis će u prvo vreme biti dostupan samo korisnicima mreža 064 i 065 Mobilne telefonije Srbije.