Počeo ”Gulfood 2024″ u Dubaiju, učestvuju 24 kompanije iz Srbije

 

U Dubaiju je u ponedeljak 19. februara počeo Međunarodni sajam prehrambene industrije “Gulfood 2024”, koji će trajati do 23. februara, a na kom učestvuju 24 srpske kompanije iz prehrambenog sektora, saopštila je Privredna komora Srbije

Rukovodilac Centra za organizaciju sajmova PKS Jovanka Ćalina istakla je da će srpski privrednici narednih dana predstaviti svoje proizvodne programe, kako je rekla, rame uz rame sa najvećim svetskim proizvođačima iz prehrambene industrije.

“Prolećni ukus fest” 13. maja u Beogradu

“Prolećni ukus Fest”, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 13. maja, u Metropol Palace Hotelu u Beogradu.
Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije, ali i regiona.
Posetioci “Ukus Festa” moći će da uživaju u degustacijama i kupovini sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera.
Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade, džemovi…
Program festivala biće obogaćen panelom na temu “Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu”.

Srpski privrednici na sajmu voća i povrća u Madridu

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) po prvi put je organizovala nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na Meðunarodnom sajmu svežeg  voća i povrća ”Fruit attraction“ 2022, koji se od 4. do 6. oktobra održava u Madridu, objavila je Privredna komora Srbije.
Kako se dodaje, nastup na ovom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Veliko interesovanje za srpsko voće i povrće na sajmu u Berlinu

Na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća “Fruit Logistica 2022”, koji se održava u Berlinu od 5. do 7. aprila, predstavljeno je 13 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije. Na Nacionalnom štandu Srbije je gužva, a naši privrednici već prvog dana sajma imali su kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima.

Dubai: Dogovoren izvoz u vrednosti preko tri miliona evra

Prve analize učešća naših kompanija na nedavno održanom Međunarodnom sajmu hrane Galfud (Gulfood) u Dubaiju, pokazuju da su firme iz Srbije dogovorile nove izvozne poslove koji premašuju tri miliona evra.
”Za većinu naših proizvođača na sajmu u Dubaiju otvorene su nove poslovne prilike i aranžmani sa UAE, drugim tržištima poput Saudijske Arabije, Jordana, Katara, Indije, Izraela, Kuvajta, Irana, ali i Kanade, Australije i Japana.

Festival-TESTIVAL

 

Narednog vikenda 09.-10.10.2021. godine, se u Beogradu održava "Festival-Testival" u hali Dorćol Platz-a ul. Dobračina 59b. Posetioci će imati priliku da prisustvuju na preko 6 radionica vrhunskih majstora kulinarskih veština i posetite štandove više od 20 izlagača!

Etno sajam "Izvorno iz Krajine" u Negotinu

Poljoprivredne savetodavne i stručne službe iz Negotina, "Agroznanje" iz Zaječara i "Poljosavet" iz Knjaževca, u saradnji sa lokalnim samoupravama ovih gradova, a uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, organizovaće 8.  i 9. oktobra Etno Sajam "Izvorno iz Krajine" u Negotinu.

Učešće su potvrdile Poljoprivredne savetodavne i stručne službe  Srbije,  Udruženja pčelara, proizvođači vina, narodnih rukotvorina i autentične hrane karakteristične za krajeve iz kojih izlagači dolaze.

Na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu kompanije iz 17 zemalja

Izložba mehanizacije, stočarstva i genetskih potencijala, kao i transferi znanja, takmičenje u gastronomiji i
peski proizvodi od hmelja, naći će se u ponudi na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i 53. Sajmu lova i ribolova, kao i Sajmu ekologije, koji se u Novom Sadu održavaju u od 18. do 24. septembra. Dugoočekivane priredbe organizovane na tradicionalan način, okupiće male proizvođače i velike kompanije iz 17 zemalja, u skladu sa epidemiološkim merama.